pen iconنوشته شده توسط تحریریه آنی وب در تاریخ ۲۴ تیر ۱۴۰۲
مدل کسب و کار

مدل کسب و کار

اگر صاحب یک کسب و کار هستید و یا قصد راه‌اندازی یک کسب و کار را دارید، احتمالا تاکنون با خود فکر کرده‌اید که دلیل موفقیت شرکت‌های بزرگی همچون گوگل، آمازون، پی‌پال و ... چیست؟ و این شرکت‌ها از چه رموز مخفی استفاده کرده‌اند که امروزه به عنوان برترین کسب و کارها در جهان شناخته می‌شوند؟

همه چیز به مدل کسب و کار این شرکت‌ها برمیگردد!

شما در هنگام راه‌اندازی یک کسب‌وکار با انتخاب‌های زیادی مواجه می‌شوید. صرف‌نظر از محصولی که برای فروش انتخاب می‌کنید، یا استراتژی بازاریابی خود، یکی از بزرگ‌ترین تصمیم‌های شما این است که کدام مدل کسب و کار را دنبال کنید؟ برای این کار لازم است ابتدا مدل‌های گوناگون کسب‌وکار را بشناسید و با مزایا و معایب هر کدام از آن‌ها آشنا شوید. پس همینجا بمانید و تا پایان این مقاله با ما همراه شوید!

مدل کسب و کار چیست؟

به زبان ساده، مدل کسب و کار (Business Model) از دو مفهوم "مدل + کسب و کار" تشکیل شده است. کسب و کار را که به خوبی می‌شناسید! مدل نیز همان نقشه‌ ما است. در واقع این مفهوم بیانگر نقشه‌ای ساده شده و واضح از کسب و کار است. این نقشه اجزای اصلی یک کسب و کار و نیز ارتباط بین آن‌ها را مشخص می‌کند.

یک کسب و کار به سه سوال کليدي شما پاسخ می‌دهد:

1.    کسب و کار چه ارزشی ایجاد می‌کند؟

2.    چگونه می‌توان به سطح درآمدزایی مطلوبی در کسب و کار رسید؟

3.    چه عملکردی سبب پایداری و بقای کسب و کار می‌شود؟

مدل کسب و کار، شاهرگ حیاتی بیزینس شماست!

مدل های کسب و کار هم برای کسب‌وکارهای جدید و هم برای کسب‌وکارهای از پیش تأسیس‌شده ضروری هستند. انتخاب یک بیزینس مدل به شما کمک می‌کند تا نیازهای مشتریانتان را شناسایی کنید، روحیه کارکنانتان را حفظ کنید، به جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی بپردازید و با شناسایی فرصت‌های رشد کسب و کار، مزیت رقابتی پایداری را ایجاد کنید. توجه داشته باشید که مدل کسب و کار شما باید بر حسب شرایط پیش‌رو و تغییرات موجود در کسب و کار به‌روز‌رسانی شود.


مدل کسب و کار


رایج‌ترین مدل‌های کسب و کار را بشناسید!

اکنون که می‌دانید مدل کسب و کار چیست و از اهمیت آن آگاه شدید، وقت آن است که به سراغ بررسی مدل‌های مختلف کسب و کار برویم و شما را با این مدل‌ها آشنا کنیم، تا بتوانید با انتخاب درست و آگاهانه، مدل مناسب برای کسب و کار خود را انتخاب کنید.

1.    مدل خرده فروش

مدل کسب و کار خرده فروش به کسب و کارهایی مربوط می‌شود که به فروش محصولات یا ارائه خدمات به مصرف کنندگان به طور مستقیم می‌پردازند. خرده فروشان به عنوان واسطه بین تولیدکنندگان یا عمده‌فروشان و مشتریان نهایی عمل می‌کنند. آن‌ها معمولاً محصولات را به صورت عمده از تامین کنندگان خریداری می‌کنند و سپس از روش‌های مختلف فروشگاهی، آنلاین و ... به فروش می‌رسانند.

2.    مدل کسب و کار فریمیوم

مدل کسب‌وکار فریمیوم به دسته‌ای از کسب و کارها مربوط می‌شود که در آن‌ها، بخشی از محصولات یا خدمات کسب و کار به صورت رایگان در اختیار مشتریان یا کاربران قرار می‌گیرد؛ اما ویژگی‌های پیشرفته‌تر و خدمات بیشتر به صورت "پرمیوم" ارائه شده و نیازمند پرداخت هزینه است.

3.    مدل اشتراکی

مدل کسب و کار اشتراک شامل ارائه محصولات یا خدمات به مشتریان به صورت مکرر در ازای پرداخت هزینه اشتراک است. در این کسب و کارها، مشتریان به جای پرداخت هزینه خرید یک باره، برای داشتن حق دسترسی به محصول یا خدمات موردنظر، هزینه‌ای را به عنوان حق اشتراک به صورت ماهانه یا سالانه پرداخت می‌کنند.

انتخاب مدل مناسب برای کسب و کار شما

ما در این مطلب از سایت آنی‌وب به مفهوم مدل کسب و کار پرداختیم و شما را با برخی از رایج‌ترین مدل‌های کسب و کار در دنیا آشنا کردیم. اگر قصد دارید کارآفرین شوید و کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنید، قدم اول بررسی این مدل‌ها و انتخاب بهترین و مناسب‌ترین گزینه برای رسیدن به هدف و سودآوری است.

شما چه مدل‌های دیگری را در این زمینه می‌شناسید؟ می‌توانید در قسمت نظرات با ما به گفت‌وگو بنشینید.


دیدگاه خود را بنویسید
اینماد
صفحات رسمی ما
support iconمشاوره و پشتیبانی رایگان