pen iconنوشته شده توسط تحریریه آنی وب در تاریخ ۱۴ تیر ۱۴۰۲
آموزش نصب وردپرس روی هاست ویندوز سرور

آموزش نصب وردپرس روی هاست ویندوز سرور

سیستم مدیریت محتوا (wordpress) یکی از سیستم‌های سازماندهی شده است که به شما کاربران عزیز این امکان را می‌دهد تا با استفاده از یک چارچوب مجزا، وب سایت خود را خیلی ساده مدیریت کنید تا یک سایت جامع و کاربردی داشته باشید. آموزش نصب وردپرس روی هاست ویندوز سرور چندان کار دشواری نیست، چرا‌که با دیدن آموزش‌های گام به گام در این مقاله به راحتی می‌توانید متخصص سایت وردپرسی خود شوید. جهت یادگیری اصولی نصب وردپرس روی هاست ویندوز سرور، با ما همراه باشید.

ابتدا باید بدانید که این دیدگاه غلط بین عموم افراد رایج شده است و اکثر مردم با شنیدن جمله نصب وردپرس روی‌ هاست فکر می‌کنند که دقیقا وردپرس روی هاست ویندوز (هاست ویندوز هاستی است که سیستم عامل سرور آن ویندوز است) نصب می‌شود! البته امکان نصب وردپرس با استفاده از نرم‌افزار‌های مجازی‌ساز برای مدیریت منابع هاست وجود دارد، اما بهترین روش برای کنترل منابع این است که یک کنترل پنل مجزا (واسط گرافیکی کاربر در ویندوز) به کار بگیرید و از طریق آن هاست ویندوز خود را مدیریت کنید.


در ادامه این مقاله، به معرفی سه کنترل پنل پر‌طرفدار پرداخته‌ایم و به صورت گام به گام و بسیار ساده به شرح تصویری چگونگی نصب وردپرس روی هاست ویندوز اشاره کرده‌ایم. با ما همراه باشید!

آموزش نصب وردپرس رویهاست ویندوزیو پنل وب‌سایت WebSitePanel

WebSitePanel به عنوان بهترین گزینه برای کنترل منابع در ویندوز شناخته شده است و امکان کنترل کامل را فراهم می‌کند. خب، حالا نوبت به نصب وردپرس سایت می‌رسد! در ابتدای کار در نظر داشته باشید، زمانی که هاست ویندوزی با وب سایت پنل را خریداری می‌کنید، باید آدرس ورود به کنترل پنل هاست را نیز داشته باشید. درواقع آدرس ورود به پنل هاست به این صورت است:

.com:9001نام دامنه

بعد از وارد کردن آدرس مربوطه، صفحه ورود به WebSitePanel را مشاهده می‌کنید و در این قسمت باید نام‌کاربری و رمز عبوری که از شرکت هاستیگ خود دریافت کرده‌اید را وارد کنید.\

بعد از وارد کردن نام‌کاربری و رمز عبور، وارد کنترل پنل WebSitePanel خواهید شد! اینجا همان قسمتی است که باید سایت خود را مدیریت کنید.


در این مرحله باید وردپرس را دانلود کنید و در فایل‌ منیجر هاست سیستم خود آپلود کنید. بعد از گذراندن این مراحل روی فایل منیجر(File manager) قسمت هاست کلیک کنید و وارد مدیریت فایل سایت خود شوید و دامنه مورد نظرتان را انتخاب کنید تا وارد پوشه همان دامنه شوید!


در این قسمت باید پوشه دامنه مورد نظر خود را انتخاب کنید.


اکنون وارد پوشه wwwrootشوید (این پوشه همان دایرکتوری اصلی است که وردپرس در آن آپلود می‌شود).


در این بخش باید تمامی پوشه‌ها را انتخاب کرده و delete کنید تا فایل‌های موجود در دایرکتوری حذف شوند.


و در آخر باید روی گزینه Uploadکلیک کنید تا فایل وردپرسی مورد نظر آپلود شود.

بعد از اینکه پوشه وردپرس آپلود شد، اکنون باید تیک کنار وردپرس را فعال کنید و سپس دکمه Unzip را بزنید تا پوشه وردپرس از حالت فشرده خارج شود. همچنین باید وارد پوشه wordpressشوید و تمامی فایل‌ها را با انتخاب گزینه move به پوشه قبلی wwwroot انتقال دهید.


مراحل نصب وردپرس در WebSitePanel

اگر مراحل قبل را به درستی پیش‌ برده باشید، زمانی که آدرس سایت را وارد کنید با صفحه نصب وردپرس نیز مواجه خواهید شد که در این مرحله باید وردپرس را نصب کنید. با انتخاب زبان مورد نظر، کار شما تازه شروع خواهد شد.

مراحل ساخت دیتابیس برای اتصال به وردپرس

برای ساخت دیتابیس باید اطلاعات پایگاه داده را وارد کنید. در واقع شما در این مرحله باید یک دیتابیس برای نصب وردپرس در WebSitePanel ایجاد کنید و با انتخاب گزینه Account Home در وب‌سایت پنل، وارد صفحه اصلی شده و با زدن گزینه Databases و در نهایت Mysqlمراحل اولیه را انجام دهید.

حال با انتخاب گزینه Create Databaseفرآیند ساخت وردپرس در سیستم شروع خواهد شد.

در این مرحله یک نام دلخواه برای دیتابیس خود انتخاب کنید و روی گزینه Save کلیک کنید تا فرایند ساخت دیتابیس شروع شود.

سپس در این قسمت روی گزینه Create Userکلیک کنید تا یک کاربر جدید برای دیتابیس انتخاب کنید.

صفحه پیش‌رو از شما نام‌کاربری دیتابیس و یک رمز عبور دلخواه می‌خواهد. همچنین باید تیک دیتابیس ساخته شده را بزنید تا نام‌کاربری وارد شده برای دیتابیس مورد نظر تنظیم شود.

مرحله آخر: نصب وردپرس روی WebSitePanel

در این مرحله باید به صفحه نصب وردپرس برگردید و اطلاعات خواسته شده که مربوط به دیتابیس می‌شود را وارد کنید و روی گزینه "فرستادن" کلیک کنید.

در صفحه پیش رو، روی گزینه راه اندازی نصب کلیک کنید.

در این قسمت باید اطلاعات سایت و اطلاعات مدیریت وردپرس را وارد کنید تا نصب وردپرس روی WebSitePanelبه اتمام برسد. بعد از طی کردن این مرحله، شما توانسته‌اید سایت وردپرسی خود را راه‌اندازی کنید!

آموزش نصب وردپرس روی کنترل پنل Plesk

یکی دیگر از کنترل پنل‌هایی که وردپرس روی آن نصب می‌شود، پنل پلسک (PleskControl Panel) است که ابتدا بهتر است با این کنترل پنل آشنا شوید:

پلسک یک کنترل پنل حرفه ای و چند سکویی است (یعنی یک برنامه روی چند سکو یا پلتفرم میتونه اجرا بشه) که روی سیستم عامل ویندوز و لینوکس نیز کار می‌کند. در واقع این پلتفرم به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید از هاست ویندوزی و هاست لینوکسی استفاده کنید. در ادامه این مطلب، روند نصب وردپرس روی کنترل پنل پلسک را به راحتی می‌آموزید.

وارد شدن به PleskControl Panel برای شروع نصب وردپرس

مرحله اول ورود به هاست پلسک این است که باید آدرس (.com:8880 نام دامنه) سرچ کنید. در ادامه با پنجره پیش‌رو مواجه خواهید شد.

در این مرحله نام‌کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید تا وارد پنل مدیریت هاست شوید. توجه داشته باشید که نام‌کاربری و رمز عبور خود را باید از شخصی که سرور را برایتان نصب و یا هاستینگ را خریداری کرده، دریافت کنید (موقع خرید هاست نام‌کاربری و رمز برای شما ایمیل می‌شود).

با وارد شدن به صفحه مذکور، نوبت نصب وردپرس روی هاست پلسک می‌رسد. وارد بخش Files شوید تا بتوانید به فایل منیجر خود دسترسی داشته باشید.

سمت چپ تصویر، پوشه httpdocsقابل مشاهده است که با کلیک روی این پوشه ممکن است لیستی از دامنه‌های مختلف را مشاهده کنید. حال روی دامنه مورد نظر خود کلیک کنید و پوشه httpdocs انتخاب و باز کنید.

سپس فایل index.htmlرا مشاهده خواهید کرد که وجود این فایل ممکن است برایتان مزاحمت ایجاد کند! برای جلوگیری از هرگونه ایرادی، تیک index.htmlرا بزنید تا این فایل کاملا حذف شود. (اگر اطلاعات مهمی روی هاست ندارید، تمامی فایل‌های این قسمت را Remove کنید)

اکنون گزینه Upload را انتخاب کنید و تمامی فایل‌های مورد نظر خود را انتخاب کنید.

بعد از آن فایل وردپرسی که دانلود کرده بودید را در هاست آپلود کنید. یکبار صفحه را رفرش کنید و تیک کنار فایل زیپ نمایش داده شده را بزنید تا انتخاب شود و Extract را از منوی Archive انتخاب کنید.

بعد از طی کردن مراحل فوق، وارد پوشه wordpress شوید و تمامی فایل‌های این پوشه را به پوشهpublic_html منتقل کنید.

توجه داشته باشید که باید تیک تمام فایل‌ها را فعال کنید و از منوی move وارد فایل منیجر شاخه ای شوید و با انتخاب پوشه httpdocsتمام فایل‌ها را به پوشه اصلی منتقل کنید.

مراحل ساخت دیتابیس برای اتصال به وردپرس

برای نصب وردپرس حتما باید دیتابیس داشته باشید! از منوی سمت چپ روی گزینه Databasesکلیک کنید و Add Database را انتخاب کنید تا یک دیتابیس جدید ایجاد شود.

در این قسمت دامنه خود را انتخاب کنید و فرم ساخت دیتابیس را مطابق داده‌هایی که در دست دارید، تکمیل کنید.

توجه داشته باشید که مراحل نصب وردپرس روی هاست ویندوز‌های مختلف کاملا یکسان است و در قسمت قبل این مراحل را به صورت کامل و جزئی توضیح داده‌ایم. به همین خاطر در این قسمت مجددا مراحل نصب وردپرس را قید نکرده‌ایم.

آموزش نصب وردپرس روی هاست ویندوز در کنترل پنل SolidCP

SolidCP به عنوان یکی از پنل‌های کاربردی و معروف برای کنترل هاست ویندوز است که یک پنل کنترلی را به صورت گرافیکی ارائه می‌کند. این کنترل پنل نیز کاملا رایگان است و این امکان را فراهم می‌کند تا چند سرور را به صورت همزمان کنترل کنید. روش نصب وردپرس روی هاست ویندوز در کنترل پنل SolidCP با دیگر روش‌های ذکر شده متفاوت است که در ادامه به روند آن پرداخته ایم.

ابتدا در این روش نیز باید وارد پنل هاست خود شوید. برای وارد شدن به پنل هاست از طریق آدرس cp.yourdomain اقدام کنید و روی گزینه databases کلیک کنید و MySQL 5.x را انتخاب کنید.

در این قسمت گزینه‌ی Create Databaseرا بزنید و در صفحه پیش‌رو نام پایگاه داده دلخواه خود را وارد کنید و در آخر گزینه save را اعمال کنید.

اکنون باید روی گزینه Create User کلیک کرده و نام‌کاربری و رمزعبور دلخواه خود را برای دیتابیس وارد کنید و تیک کنار دیتابیس مربوطه را بزنید و در آخر اطلاعات وارد شده را ذخیره نمائید.

در این مرحله وارد قسمت مدیریت فایل‌ها یا File Manager شوید. سپس فولدری که به نام دامین شما است را انتخاب کرده و روی آیکون قفل مقابل فولدر wwwroot کلیک کنید. با انتخاب گزینه Write نام‌کاربری دامین خود را انتخاب کرده و دکمه saveرا بزنید.

(در نظر داشته باشید که باید از طریق سایت fa.wordpress.orgفایل cms را دانلود کنید.)

در این قسمت باید روی فولدر wwwroot کلیک کنید و فایل زیپ cms را آپلود کنید.

در واقع تمامی فایل‌های شما در پوشه ای به نام وردپرس هستند و شما باید این فایل‌ها را به پوشه wwwroot انتقال دهید. برای انجام این انتقال، تیک کنار گزینه File name را علامت بزنید تا تمام فایل‌ها انتخاب شوند و بعد از آن با انتخاب گزینه move در قسمت Destination Folder آدرس پوشه ی wwwrootرا انتخاب کنید.

در مرحله آخر، با وارد کردن نام دامنه در مرورگر یک صفحه خوش آمد‌گویی به شما نمایش داده می‌شود که طبق توضیحات ذکر شده در قسمت‌های قبلی می‌توانید به ادامه روند نصب وردپرس بپردازید.

آموزش نصب وردپرس روی لپ تاپ و ویندوز

ابتدا لازم است که بدانید طریقه نصب وردپرس در ویندوز ۱۰ و یا لپ تاپ یکسان است و چیزی که در این میان برای نصب وردپرس مشترک هست، این است که نصب وردپرس در لوکال‌هاست ویندوز انجام می‌شود. ابتدا بهتر است که بدانید اصلا لوکال‌هاست چیست؟!

ابتدا باید در نظر داشته باشید که فایل‌های وردپرسی برای اجرا شدن نیازمند برنامه‌های جانبی خواهند بود. در واقع سیستم‌ عامل‌هایی همچون XP، 7، 8.1، 8، 10 و VISTA نیازمند استفاده از لوکال‌هاست هستند و لوکال‌هاست این امکان را فراهم می‌کند تا مشابه یک سایت آنلاین را روی سیستم کامپیوتری و یا لپ تاپ خود ایجاد کنید.

برای نصب وردپرس در لوکال هاست باید از نرم‌افزار Xampp یا Wamp استفاده کنید که این نرم‌افزار‌ها را می‌توانید از سایت‌های مطرح دانلود کنید و روی سیستم شخصی خود برنامه را نصب کنید.

نصب وردپرس در لوکال هاست ویندوز

بعد از نصب نرم‌افزار‌های Xampp یا Wamp نوبت به دانلود آخرین نسخه وردپرس می‌رسد. حال باید فایل‌زیپ وردپرس را از حالت فشرده خارج کنید و وارد پوشه وردپرس شوید. بعد از طی کردن این مرحله، محتوای داخل پوشه را کپی کنید و در درایو C/XAMPP/htdocs وارد پوشه htdocs شده و محتویات کپی شده را جای گذاری کنید.

بعد از آن در مرورگر خود آدرس https://localhost سرچ کنید تا صفحه نصب وردپرس نمایش داده شود و در صفحه اول روی گزینه بزن بریم کلیک نمائید تا صفحه زیر را مشاهده نمائید:

در این مرحله باید یک دیتابیس (محل ذخیره و مدیریت اطلاعات) جدید بسازید. برای ساخت یک دیتابیس جدید مراحل زیر را طی کنید:

1.   https://localhost/phpmyadmin در مرورگر خود سرچ کنید.

2.   روی منوی databaseکلیک کنید و در قسمت database name نام دلخواه خود را وارد کرده و create را بزنید.

اکنون پایگاه داده شما ایجاد شده است. در این مرحله باید نام، نام‌کاربری و رمز پایگاه داده را مشخص کنید.

بعد از پر‌کردن فیلد‌های مشخص شده، با زدن دکمه فرستادن، وردپرس نصب خواهد شد و صفحه زیر به شما نمایش داده می‌شود.

حال در این قسمت آخر نصب، باید اطلاعات سایت وردپرس خود را وارد کنید و سپس روی دکمه راه‌اندازی وردپرس کلیک نمائید.

تبریک می‌گوئیم! تنها در پنج دقیقه وردپرس شما نصب شد و حالا می‌توانید با وارد کردن نام‌کاربری و رمز‌عبوری که در ابتدا انتخاب کرده‌اید، وارد پیشخوان وردپرس سایت خود شوید و با سایت وردپرسی حرفه‌ای‌ که خودتان راه‌اندازی کردید کار کنید!

آموزش نصب وردپرس بر روی مک

امروزه اکثر طراحان سایت ترجیح می‌دهند که از مک بوک استفاده کنند، چرا‌که با مک‌ بوک سرعت و روند انجام کار‌ها دو برابر می‌شود! در وهله اول باید در نظر داشته باشید که برای نصب وردپرس روی مک باید از نرم‌افزار شبیه ساز MAMP استفاده کنید. همچنین حائز اهمیت است که وب سایت وردپرسی که روی MAMP ایجاد می‌کنید تنها برای خودتان قابل مشاهده خواهد بود!

نصب نرم‌افزار MAMP

برای نصب وردپرس روی مک، ابتدا وارد سایت www.mamp.info/en/mac شوید و این نرم‌افزار را دانلود کنید. بعد از باز کردن برنامه، مطابق آموزش تصویری که قرار داده‌ایم پیش بروید:

در این قسمت روی گزینه START کلیک نمائید و صبر کنید تا خانه‌های Apache وMysql سبز شوند.

در این مرحله باید نرم‌افزار Finder را دانلود و نصب کرده باشید! حال این برنامه را باز کنید و مسیر Applications / MAMP / htdocsرا دنبال کنید. سپس فایل وردپرسی که دانلود کرده اید را در این مسیر قرار دهید و از حالت فشرده نیز خارج کنید.

اکنون مرورگر خود را باز کنید و آدرس localhost:8888/wordpress را وارد نمائید، تا پنجره وردپرس به شما نمایش داده شود.

در این بخش باید اطلاعات دیتابیس را وارد کنید و مجددا وارد برنامه Mamp شوید و از قسمت MySql و بعد از آن از قسمت Adminitorate MySQL with روی گزینه phpmyadmin کلیک کنید.

عکس()


در این قسمت روی سربرگ Databases کلیک کنید و در قسمت Create databaseدر کادر Database name نام پایگاه داده خود را وارد نموده و روی گزینه Create کلیک کنید.

عکس()

سپس تب Privilegesباز کنید و از قسمت new روی Add User کلیک نمائید تا یک کاربرد جدید تعریف کنید.

عکس()

با توجه به تصویر زیر، اطلاعات این قسمت را وارد کنید و در قسمت Global privileges روی Check All بزنید و در نهایت Go را بفشارید!

عکس()

حال مجدد به پنجره نصب وردپرس برگردید و اطلاعات دیتابیس را وارد کنید... .

عکس()

در این مرحله باید روی دکمه اجرای نصب کلیک کنید و اطلاعات سایت خود را وارد نمائید.

عکس()

در نظر داشته باشید که برای وارد شدن به سایت خود باید آدرس localhost:8888/wordpressدر مرورگرتان وارد کنید و برای وارد شدن به قسمت مدیریت سایت، از آدرس localhost:8888/wordpress/wp-admin استفاده نمائید.

نتیجه گیری

ما در این قسمت از این آموزش کاربردی سایت آنی وب سعی کرده‌ایم تا انواع روش‌های نصب وردپرس روی هاست ویندوز و نصب وردپرس روی لپ تاپ و مک را به صورت تصویری شرح دهیم. نکته ای که در این آموزش کاربردی وجود دارد این است که با نصب وردپرس روی هاست، خواهید توانست دامنه خود را برای دیگران ارسال کرده و قابل استفاده خواهد بود. از طرفی نیز با نصب وردپرس روی هاست از طریق mamp، xampp، wamp دامنه به‌صورت تستی خواهد بود (اگر لینک دامنه سایت را برای دیگران ارسال کنید، روی سیستم اشخاص دیگر قابل مشاهده نخواهد بود). در واقع نصب وردپرس روی هاست ویندوز چندان کار دشواری نیست، اما انتخاب بهترین کنترل پنل قطعا کار دشواری خواهد بود. پس اگر می‌خواهید نصب وردپرس روی هاست و یا لوکال‌هاست را خودتان انجام دهید ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که به دنبال انتخاب بهترین کنترل پنل باشید.


دیدگاه خود را بنویسید
اینماد
صفحات رسمی ما
support iconمشاوره و پشتیبانی رایگان